Het dierendiploma

Een officieel DierenDiploma is speciaal voor kinderen van groep 5. Om het DierenDiploma te halen, hebben de leerlingen kennis over huisdieren nodig. Die kennis krijgt u van Stichting Met dieren meer mens, die zich richt op de relatie tussen mens en huisdier. De Stichting heeft een lespakket ontwikkeld met zowel een theorie- als praktijkgedeelte, waarin kinderen van alles over huisdieren leren. Van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning. Een uitgebreid pakket waarmee een leerkracht snel een leuke en interessante les voorbereidt.

Hoe werkt het?

Het lespakket bestaat uit voorbereidingsmateriaal, een digitale ‘watjemoetweten-kaart’ die klassikaal op het digibord kan worden behandeld en een examen. Op de digitale ‘watjemoetweten-kaart’ staan 25 dierenweetjes over de verzorging van huisdieren en een vijftal praktijkopdrachten. Het theoriegedeelte duurt ongeveer 50 minuten, gevolgd door een examen van een half uur. In de digitale ‘watjemoetweten-kaart’ is een timer van 30 minuten ingebouwd, zodat de examentijd exact kan worden bijgehouden.
Om het DierenDiploma te halen, moeten leerlingen behalve een examen ook minimaal één praktijkopdracht doen.

Wilt u tijdens de theorieles nog wat meer vertellen over de hond, de kat, de vis, de vogel en/of het konijn? op deze site is bij ‘Lesinvulling’ extra lesmateriaal te downloaden.

Officieel examen

Na het theorie- en praktijkgedeelte weten leerlingen hoe ze verstandig en verantwoord omgaan met huisdieren. Maar om trotse bezitter te worden van een DierenDiploma moet een leerling zich wel bewijzen. De kennis over huisdieren verzorgen wordt getest met een officieel examen. De leerkracht controleert de antwoorden en reikt vervolgens de officiële DierenDiploma’s uit!

Bestel het gratis lespakket

Enthousiast geworden? Graag zien wij uw aanvraag tegemoet, zodat ook uw klas nieuwe dierenvrienden maakt! Klik hier om het gratis lespakket te bestellen.

Meer informatie?

Voor meer achtergrond informatie over huisdieren verwijzen wij u graag naar het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren. Op www.licg.nl vind je alles over het aanschaffen en verzorgen van huisdieren en heel veel praktische informatie.