Het nieuws

kittens op straat 25 augustus 2017

80.000 huisdieren in vakantie aan lot overgelaten

Nog elk jaar worden er rond de vakantie periode ongeveer 80.000 huisdieren ‘aan hun lot’ overgelaten en gedumpt. Is Nederland in 2017 niet zover ontwikkeld dat er heel bewust voor een huisdier wordt gekozen? En dat die keuze maakt wordt om dat dier tot (als alles goed gaat) het overlijden te verzorgen? Dat realiseer je je toch bij de aanschaf van een huisdier? Het zomaar dumpen van dieren omdat jij op vakantie wilt en niet meer voor dat dier wilt zorgen was toch iets van lang geleden? Blijkbaar niet. Met dit enorme aantal gedumpte huisdieren realiseer je je dat het dus overal in het land gebeurd.

“Rond de vakantie worden ongeveer 80.000 huisdieren aan hun lot overgelaten”

Onbegrijpelijk. Je hecht je toch aan een dier? Als je voor een huisdier kiest, dan weet je dat zo’n dier tijdens een vakantie ook goed verzorgd moet worden. Als je die zorg niet wilt regelen, kies dan niet voor een huisdier.

Wanneer je op vakantie gaat regelen dan iets met vrienden of buren. Omgekeerd kan je dan tijdens hun vakanties op hun dieren en huizen passen. Het organiseren hiervan is niet moeilijk of ingewikkeld, gewoon een kwestie van afstemming. Mochten er geen buren of kennissen beschikbaar zijn om voor een dier te zorgen dan zijn er toch altijd wel dieren liefhebbende buurjongens of buurmeisjes die dit voor een paar euro per dag wil doen of andere mogelijkheden? Huisdieren dumpen wegens vakantie van de baas…. Dat doen we toch niet meer? Organiseer een goede oppas en geniet ook na uw vakantie weer van uw huisdier!

Bron: www.biltschecourant.nl

Alle nieuwsberichten