Kinderboekenweek - Dierendiploma
1122
page-template-default,page,page-id-1122,page-child,parent-pageid-966,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Kinderboekenweek 2019 & DierenDiploma

Op 4 oktober is het Nationale DierenDiploma Dag, het is dan ook Kinderboekenweek (van 2 tot en met 13 oktober 2019).
Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is ‘Reis mee’.
Vanuit het DierenDiploma hebben we tips voor het verantwoord vervoer van huisdieren.

 Wist je dat: een kattenreismand regelmatig in de kamer moet staan (met iets lekkers) zodat de kat eraan kan wennen? Zo zal het in de mand gaan en vervoeren minder stressvol zijn.

 

 Wist je dat: papegaaien intelligente dieren zijn die je kunt leren om mee op pad te gaan? Je kunt ze dan het beste op de hand, op een speciale draagbeugel of ‘opstaptouw’ vervoeren.

 

  Wist je dat: je vissen kan vervoeren in een plastic zak met aquariumwater? Vul de zak met ongeveer 1/3 water en 2/3 lucht, wikkel er een doek omheen en zorg dat je niet teveel met de zak schommelt.

 

  Wist je dat: er speciale autogordels voor honden zijn? Maak de hondenautogordel vast aan een tuigje en vervoer honden op de achterbank. Een stevige reiskennel is nog veiliger.

 

  Wist je dat: je een konijn het beste kan vervoeren in een ‘katten’reismandje, waarin je strooisel uit het hok hebt gelegd? Neem bij voorkeur het konijnenvriendje mee, dan hebben ze steun aan elkaar.