Extra materialen - Dierendiploma
639
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-639,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

DierenDiploma uitgelegd in 4 simpele stappen!

qode-np-item
1

Digitaal lespakket

qode-np-item
2

Theorie ongeveer 50 min

qode-np-item
3

Examen ongeveer 30 min

qode-np-item
4

Diploma uitreiking

Lesmateriaal

Wilt u gebruik maken van het DierenDiploma lespakket? Dan stellen wij gratis de volgende materialen beschikbaar:

Voor extra achtergrond en aankleding van het lesprogramma kunt u de volgende documenten downloaden. Dit kan ook gebruikt worden voor eventuele spreekbeurten en praktijkopdrachten.

Ontvang het gratis lespakket

Het DierenDiploma kan het hele jaar door worden besteld en gebruikt. Klik hier voor het digitale lespakket. Uit milieu-overwegingen bieden wij de examens behorende bij het lespakket digitaal aan, zodat u deze op het digibord klassikaal kunt laten zien. Eventueel kunt u het gewenste aantal examens zelf uitprinten.

 

Wilt u het diploma liever toegezonden krijgen, dan kan de leerkracht ze hier gratis bestellen. Heeft u vragen over het lespakket, gebruik dan onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.

Het gratis lespakket

Enthousiast geworden?
Uw klas kan ook nieuwe dierenvrienden maken!

Voor meer achtergrondinformatie over huisdieren verwijzen wij u graag
naar het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren.

Praktijkles organiseren

Met onderstaande documenten kunt u eenvoudig een praktijkles organiseren.
Denk daarbij aan het uitnodigen van een dierenarts, trimster, iemand van een hondenschool of asiel et cetera. Indien gewenst kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Stichting Met dieren meer mens, zij hebben diverse contacten in de dierenbranche om u te helpen.

Wilt u uw school wat extra onder de aandacht brengen? Dan is het interessant om een persbericht te versturen. Een voorbeeld persbericht daarvan treft u hier ook aan. Als u een speciale praktijkles organiseert zijn journalisten van de lokale media vaak ook geïnteresseerd om langs te komen voor het maken van een foto.

 

Wij wensen u veel succes!

Lesinvulling en DSPZ

Een groot aantal dierenspeciaalzaken is aangesloten bij Dibevo, de brancheorganisatie voor ondernemers in de gezelschapsdierensector.  De samenwerking tussen Stichting Met dieren meer mens en Dibevo biedt een goede mogelijkheid jonge kinderen ook in de praktijk kennis te laten maken met de vele aspecten die nodig zijn bij de verzorging van huisdieren.

Tip voor ondernemers in de dierenspeciaalzaak Hieronder treft u een aantal hulpmiddelen om op een eenvoudige manier praktijklessen te organiseren.

Engelstalig lespakket

De Fediaf is de overkoepelende organisatie voor de Europese diervoedingsindustrie.
Zij bieden in het Engels twee lespakketten aan voor de basisschool. Een is gericht op de kat, de andere op de hond.