Het nieuws

Rotterdam – Het half miljoenste exemplaar van het dierendiploma wordt uitgereikt aan groep 5 van basisschool de Bergse Zonnebloem in Rotterdam. Het doel van het DierenDiploma is bewustwording bij kinderen creëren over hoe om te gaan met huisdieren door middel van een lespakket.
Het DierenDiploma is een initiatief van de Stichting Met Dieren Meer Mens. Jaarlijks wordt op werelddierendag het DierenDiploma uitgereikt. PHOTO COPYRIGHT ROBBERT STROY – ROBBERT STROY.COM 4 oktober 2016

Nieuwe ambassadeur reikt half miljoenste DierenDiploma uit

Op Werelddierendag is het half miljoenste DierenDiploma uitgereikt aan groep 5 van basisschool de Bergse Zonnebloem in Rotterdam door Brugklas-actrice Belle Zimmerman, sinds vandaag junior ambassadeur van het DierenDiploma.

In 2009 werd het lespakket door de Stichting Met dieren meer mens geïntroduceerd, vandaag is de mijlpaal bereikt van 500.000 exemplaren. Dit heugelijke feit wordt omlijst met de komst van de twee ambassadeurs van de Stichting Met dieren meer mens, Evelien de Bruijn (o.a Hart van Nederland) en Belle Zimmerman (o.a. tv serie Brugklas).

Beide dierenliefhebbers zetten zich graag in om jonge kinderen op een verantwoorde wijze te leren omgaan met dieren. Wetenschappelijk onderzoek heeft al jaren  aangetoond dat het hebben van huisdieren gezond is, de ambassadeurs vinden het ook belangrijk dat het houden van dieren op een verantwoorde manier gebeurd. “En de kinderen van nu zijn straks de nieuwe baasjes, dus het is belangrijk om al jong wat meer te weten over dieren.”  aldus Belle.

Het DierenDiploma is een gratis lespakket ontwikkeld door de Stichting Met dieren meer mens. Belangrijkste doelstelling van het DierenDiploma is kinderen leren verantwoord om te gaan met huisdieren. Naast het diploma is er ook een app ontwikkeld met dierenweetjes.

 

Alle nieuwsberichten