Evelien de Bruijn met haar hond Beest

Evelien is de trotse ambassadeur van de Stichting Met dieren meer mens en dus ook van het DierenDiploma. Haar motto is: ‘Dieren zijn de trouwste vrienden die je kan hebben’.

Evelien de Bruijn als ambassadeur

Evelien de Bruijn, tv en radiopresentatrice, dierenliefhebber van jongs af aan en sinds september 2011 Ambassadeur van de Stichting Met dieren meer mens.

Toen ik 1 was, kreeg mijn broer een hond. Een zwarte bouvier, die we Pluuk noemden. 15 jaar lang is Pluuk bij ons geweest en het was een verschrikkelijk lief dier. Toen ik klein was kroop ik voorzichtig bij haar in de mand, later, in mijn pubertijd vertrouwde ik haar mijn grootste geheimen toe. Pluuk had 1 nadeel. Ze was als de dood voor vuurwerk, omdat iemand zo gemeen was geweest een rotje naar haar te gooien toen ze pup was. Van zo’n trauma komt een hond niet meer af. Een keer is ze weggelopen toen ze geknal hoor. Ze was zo bang, dat ze naar een eiland is gezwommen en daar drie dagen zonder eten, in de kou heeft gezeten. Degene die haar van dat eiland heeft gevist ben ik eeuwig dankbaar.

Pluuk is oud geworden voor een bouvier en we hebben veel mooie herinneringen aan haar.

Mijn volgende huisdierenavontuur was ‘Charlotte’, een hamster. Gekregen van mijn eerste vriendje. Na een week had ik 13 hamsters. En de dierenspeciaalzaak wilde er geen een terug. Met wat kunst en vliegwerk hebben we de dieren grootgebracht, met veel dank aan mijn moeder, die met hart en ziel achter de uit de kooi ontsnapte hamsters aanrende. We hebben er een aantal weggeven, de rest is naar de kinderboerderij gegaan. Eind goed, al goed, de moederhamster heeft nog een paar jaar vrolijk rondgedarteld in huize de Bruijn.

Een paar jaar heb ik het zonder huisdier moeten stellen. Tot mijn grote verdriet, maar als je veel en hard werkt, is het geen doen. Voor het dier en voor jezelf niet. Maar toen ik bij Hart van Nederland kwam te werken, en voornamelijk ‘s avonds op de zaak was, begon het weer te kriebelen.

Na twee jaar twijfelen heb ik een besluit genomen. Een hond! Helemaal naar Friesland zijn we gegaan om een nestje te kijken. Daar zagen we haar! Een lief en rustig hondje, bruin met zwart. Liefde op het eerste gezicht. We zijn zelfs eerder van vakantie teruggekomen om haar op te halen.

Beest is inmiddels al een paar jaar bij ons en alle verwachtingen komen uit. Ze is lief, blij, vrolijk en luistert goed. Een maatje voor onze zoon Boris. Ze gaat altijd met me mee hardlopen, daardoor voel ik me ook altijd veilig.

Inmiddels heeft Beest ook een vriendin, een ogenschijnlijk narrige, maar in haar hart super lieve Duitse Herder. Haar naam is Zus.

Ik ben dolblij dat ik ambassadeur van de Stichting Met Dieren meer Mens ben. Het sluit helemaal aan bij `Hart van Nederland´, daar besteden we bijna iedere dag aandacht aan dieren. En dat doen we niet voor niets, mensen en dieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!