De Stichting Met dieren meer mens heeft met Brugklas-actrice Belle Zimmerman een enthousiaste dierenvriendin erbij om als junior Ambassadeur op te treden voor het DierenDiploma.

Belle Zimmerman als junior ambassadeur

Belle Zimmerman, speelt sinds haar negende in musicals zoals Ciske de Rat en Shrek maar ze is vooral bekend als Emma in de populaire Zappserie Brugklas. Sinds 4 oktober 2016 is ze junior ambassadeur van de Stichting Met dieren meer mens en dus ook van Dierendiploma.

Onze eerste huisdieren kwamen toen ik vijf was en mijn zus Noa acht. Het waren twee ruigharige cavia’s. We noemden ze Sjoerd en Tiko. Hele grappige beestjes die enorm reageren. Als we de ijstkastdeur open deden begonnen ze al te fluiten omdat ze dan wisten dat ze misschien wel een schilletje van de wortelen of iets anders lekkers kregen. Als we hun hok verschoonden dan ging er een lekkere verse bodembedekker en een heleboel vers stro in. Ze kropen dan altijd heel blij door het verse stro en de hele zitkamer rook er ook lekker van!

Twee jaar later kregen we ook een poes die we Filou noemden wat zoiets als boefje betekent in het Frans.  Ze is een mooie Cyperse poes en erg aanhankelijk. Net toen we haar wilden laten steriliseren, kwam er een grote buurtkater voorbij en werd ze met 11 maanden al moeder. Een ‘tienermoeder’ zeggen wij thuis weleens grappend. Ze kreeg drie mooie jonkies waarvan de middelste (Noupie, een zwart/witte poes),  bij ons bleef wonen. Filou slaapt altijd bij mijn zus op bed en Noupie bij mij.

Sinds zes jaar hebben we ook een leuke hond, een Berner Sennen mannetje. We kregen Shadow toen hij zes maanden oud was. Een wilde pup met een lief karakter. We zijn alle vier stapelgek op hem. Hij ligt altijd zo dicht mogelijk bij ons in de keuken of zitkamer. Hij is behoorlijk waaks en gaat heel hard blaffen als er mensen aan de deur komen.

Het liefst is hij overal bij en vooral bij de lekkere hapjes. Hij vindt het leuk als we in de tuin met hem spelen en stoeien en hij kan ook verschillende kunstjes zoals bijvoorbeeld een  ‘high five’ geven. Shadow is nu volwassen, een grote, sterke en lieve hond die ik niet meer zou kunnen missen.

Ik kom uit een dieren-minnende familie; mijn overgroot oma was voorzitster van de Nederlandse kattenvereniging en had wel twintig ras katten. Bij mijn vader thuis hadden ze vroeger kippen en geiten en mijn moeder is ook opgegroeid met een hond en een kat. Dieren zijn altijd onderdeel geweest van mijn leven en dat vind ik heel fijn. Ze zijn altijd bij je, je kunt met ze knuffelen en spelen. Je hebt echt een maatje aan ze. Maar je moet ook goed voor ze zorgen. Op tijd eten geven, uit laten, borstelen, met ze naar de dierenarts, voldoende aandacht geven etc.

Daarom vind ik het Dierendiploma zo belangrijk. Daarmee leren kinderen dat huisdieren hebben niet alleen maar voor de lol is maar dat je er ook verantwoordelijk voor bent, dat het tijd en moeite kost om ze te verzorgen. Ik weet zeker dat kinderen meer plezier beleven aan hun huisdieren als ze zich hier bewust van zijn. Daarom wil ik me als junior ambassadeur graag inzetten voor de doelen van het Dierendiploma!