Het dierendiploma

Een officieel DierenDiploma speciaal voor kinderen van (combi)groep 5. Om het DierenDiploma te halen, hebben de leerlingen kennis over huisdieren nodig. Die kennis krijgt u van Stichting Met dieren meer mens, die zich richt op de relatie tussen mens en huisdier. De Stichting heeft een lespakket ontwikkeld met zowel een theorie- als (optioneel) praktijkgedeelte, waarin kinderen van alles over huisdieren leren. Van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning. Een uitgebreid pakket waarmee een leerkracht snel een leuke en interessante les over huisdieren kan geven.

Hoe werkt het?

Het digitale lespakket bestaat uit een lesbrief, een lespakket dat klassikaal op het digibord kan worden behandeld en een examen. In het digitale lespakket staan dierenweetjes over de verzorging van huisdieren. Het theoriegedeelte duurt ongeveer 50 minuten, gevolgd door een examen van een half uur.
Om het DierenDiploma te halen, heeft het de voorkeur dat leerlingen behalve een examen ook minimaal één praktijkopdracht te laten doen.

Wilt u tijdens de theorieles nog wat meer vertellen over de hond, de kat, de vis, de vogel en/of het konijn? Op deze site is bij ‘Lesinvulling’ extra lesmateriaal te downloaden.

Officieel examen

Na het theorie- en praktijkgedeelte weten leerlingen hoe ze verstandig en verantwoord omgaan met huisdieren. Maar… om trotse bezitter te worden van een DierenDiploma moet een leerling zich wel bewijzen. De kennis over huisdieren verzorgen wordt getest met een examen. De leerkracht controleert de antwoorden en reikt vervolgens de officiële DierenDiploma’s uit!

Klik op het gratis lespakket

Enthousiast geworden? Uw klas kan ook nieuwe dierenvrienden maken! Klik hier voor het gratis digitale lespakket.

Meer informatie?

Voor meer achtergrondinformatie over huisdieren verwijzen wij u graag naar het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren. Op www.licg.nl vind je alles over het aanschaffen en verzorgen van huisdieren en heel veel praktische informatie.