Het nieuws

© AFPE 29 november 2016

Sphybx blijkt kaalgeschoren huiskat

Een Canadese vrouw is bij de aanschaf van haar huisdier op internet ten prooi gevallen aan een slinkse oplichter. De vrouw dacht goedkoop twee sphynxen te kunnen kopen, maar kocht in plaats daarvan doodgewone kaalgeschoren huiskatten.
De sphynx is een Canadees kattenras dat haarloos door het leven gaat. Het is een redelijk zeldzame soort: een kitten kost al gauw meer dan 1000 euro. De Canadese vrouw betaalde 650 dollar (ruim 450 euro) voor twee kittens. Die rekende ze af op een parkeerplaats bij een benzinepomp vlakbij Calgary. Twee weken later kwam de vrouw erachter dat ze geen sphynxen had gekocht, maar kaalgeschoren huiskatten.
Ervaren oplichter
“Het haar groeide gewoon weer terug”, vertelde de verbaasde vrouw aan de Canadese nieuwszender Global News. Ze meldde zich bij de politie, maar het ziet ernaar uit dat ze met een ervaren oplichter te maken had. Waarschijnlijk heeft de oplichter een valse naam opgegeven en ook het nummer van diens mobiele telefoon werkt niet meer.
Het verhaal van de vrouw staat niet op zich, weet de Huffington Post. Volgens de website zijn ook twee andere vrouwen slachtoffer geworden van dezelfde truc.
De Canadese dierenbescherming laat weten op de hoogte te zijn van de oplichting en roept mensen op het gezond verstand te gebruiken en vooral geen huisdieren te kopen op ‘een donkere, verlaten parkeerplaats’.

Bron: RTL Nieuws

Alle nieuwsberichten