Het nieuws

rabbit-373691_960_720 5 oktober 2017

WAT DOE JE ALS JE GEEN HUISDIER MAG?

Een fluffy konijn, een kleine pup of een lieve kat. Veel kinderen willen graag een huisdier en dan het liefst om het beest te verzorgen, blijkt uit het Dierendag-onderzoek van Kidsweek.

Maar wat doe je als je thuis geen huisdier mag? Vijf tips.

1. Hond van de buren

Laat eens twee weken lang de hond van de buren uit (ook in de regen). Vind je het daarna nog steeds leuk? Dan weten je ouders ook dat je serieus bent.

2. Leenhond

Wil je het nog serieuzer aanpakken? Dan kun je je inschrijven voor een leendier (als het mag van je ouders natuurlijk). Mensen die zelf geen tijd hebben om hun dier te verzorgen vragen daar om hulp. Zo krijgt het dier meer aandacht, kun jij lekker oefenen en heeft het baasje meer vrije tijd. Iedereen blij!

3. Spelletje

Wil je checken of je wel echt klaar bent voor het verzorgen van een dier? Dan kun je daar spelletjes voor doen. Of op school vragen om het DierenDiploma lespakket te doen (red.)

4. Helpen

Mag je geen hond, maar lijkt het je wel leuk om een hok uit te mesten, dieren eten te geven en af en toe te knuffelen? Vraag dan eens bij een asiel, manege of kinderboerderij bij jou in de buurt of je mag helpen.

5. Test

Voor je een huisdier neemt, is het heel belangrijk om goed na te denken welk dier het beste bij jou past. Ben je graag buiten en heb je veel tijd? Dan is een hond handig. Lig je liever op de bank? Dan kun je misschien beter voor een kat kiezen. Wil je graag een hond, maar weet je niet welk ras? Denk daar ook over na.

 

Bron: kidsweek.nl

Alle nieuwsberichten