Stichting Met dieren meer mens - Dierendiploma
425
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-425,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Stichting Met dieren meer mens

De stichting ’Met dieren meer mens’ is in 1998 opgericht. De doelstelling van de stichting is het geven van voorlichting over verantwoord huisdierbezit en de positieve effecten die huisdieren hebben op het leven en welzijn van mensen. Die positieve effecten zijn er, dat is wel gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Daarbij werd aangetoond dat het bezit van een huisdier een gunstige invloed heeft op de gezondheid van de eigenaar. Het betreft hier zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid. Een concreet voorbeeld is het feit dat mensen met een huisdier minder last hebben van hoge bloeddruk. Ook is gebleken dat zij beter bestand zijn tegen stress.

 

Al een aantal jaar is Purina Petcare Vriend van het DierenDiploma. Net als bij de stichting is men bij Purina ook overtuigd dat mens en huisdier samen gelukkiger zijn. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid ondersteunen zij dan ook van harte het digitale lespakket om dierenwelzijn te bevorderen.

Doelstelling

Voorlichting geven over de positieve effecten die huisdieren hebben op het leven en welzijn van mensen.

Volg ons op    en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het DierenDiploma.

Ontmoet de ambassadeurs

Evelien is de trotse ambassadeur van de Stichting Met dieren meer mens en dus ook van het DierenDiploma. Haar motto is: ‘Dieren zijn de trouwste vrienden die je kan hebben’.

EVELIEN DE BRUIJN

Evelien de Bruijn, tv en radiopresentatrice, dierenliefhebber van jongs af aan en sinds september 2011 Ambassadeur van de Stichting Met dieren meer mens. Als kind groeide ze op met Bouvier Pluuk, als jong volwassene, toen ze zelf geen huisdieren had,  vroeg ze iedereen die een hond, kat of andersoortig vierpoter had, of ze even mocht aaien.

Zodra ze buiten is, met haar hond Bruun, loopt ze even langs de paarden om dag te zeggen, geeft lammetjes een aai, en wordt helemaal rustig als ze in de buurt is van koeien.
Lees meer

De Stichting Met dieren meer mens heeft met Brugklas-actrice Belle Zimmerman een enthousiaste dierenvriendin erbij om als junior Ambassadeur op te treden voor het DierenDiploma.

BELLE ZIMMERMAN

Belle Zimmerman, speelt sinds haar negende in musicals zoals Ciske de Rat en Shrek maar ze is vooral bekend als Emma in de populaire Zappserie Brugklas. Sinds 4 oktober 2016 is ze junior ambassadeur van de Stichting Met dieren meer mens en dus ook van het DierenDiploma.
Lees meer

Volg het gratis lespakket

Het DierenDiploma kan het hele jaar door worden gebruikt. Klik hier voor het digitale lespakket. Uit milieu-overwegingen bieden wij de examens behorende bij het lespakket digitaal aan, zodat je deze op het digibord klassikaal kunt laten zien. Eventueel kun je het gewenste aantal examens zelf uitprinten.